top of page

Wie is

Jowo-fotografie?

Jowo-fotografie is Joop Wollendorf, ik ben een gepassioneerd fotograaf uit Delft.

Fotografie is voor mij meer dan alleen maar op een knopje drukken. Het brengt mij op plaatsen waar ik normaal niet zou komen. Vaak in de buitenlucht op zoek naar mooie momenten van de natuur of samen met een model op zoek naar de mooiste foto.

Van analoog naar digitaal

Een van mijn eerste analoge camera's was een Minolta Dynax x7 waarmee ik leuke vakantie- en familiefoto's maakte. In 2000 stapte ik met een 2e hands Canon 350D het digitale tijdperk binnen. De Canon was een beetje noodgedwongen maar ik was er blij mee want ik kon digitaal fotograferen. Niks bewerken of wat dan ook, zo uit de camera en ik was er ook trots op. Stiekem droomde ik van mooie Nikon spullen en mooiere foto's. Maar bedacht me ook dat dat niet vanzelf zou gaan en er moest iets gebeuren. Die Nikon kwam er wel en wat voor een. De Nikon D3 met wat mooie objectieven. Dat was genieten voor me, elke keer weer als ik langs het veld zat. Met veel plezier maakte ik foto's van de voetbalwedstrijd van mijn oudste zoon. Het zaadje was gepland en de passie geboren.

 

Mijn ontwikkeling als fotograaf

Een mooie camera geeft niet automatisch mooie foto's.

Ik werd lid van een fotoforum en las alles wat ik kon vinden over sportfotografie op het internet. Op het forum, Photodrome.nl waar ik nu nog steeds lid van ben, heb ik heel veel geleerd en leer nog steeds bij. Ook heb ik vaak met andere fotografen gesprekken gevoerd om mijn kennis te vergroten.Mijn foto's werden wel beter maar zag ook dat foto's van anderen mooier waren. Tja, goede spullen is een ding en kennis vergaren is een tweede. En dan kom je erachter dat al die andere fotografen hun foto's ook nog bewerken. Dus ik weer het internet afstruinen over bewerken en ook mijn foto's werden mooier en beter en mooier en...........

 

Camera en objectieven

De D3 werd na 6 jaar ingeruild voor een Nikon D750 en daarnaast een D500 erbij. 2 monsters van Nikon die ook weer ingeruild zijn en nu fotografeer ik met de Nikon D850 met nog steeds de objectieven die ik bij de D3 had.

En dat zijn de:

Nikon 50mm F1.4

Nikon 85mm F1.4

Nikon 24-70mm F2.8

Nikon 70-200mm F2.8

Tamron 150-600mm F5-F6.3

 

Wat fotografeer ik

De passie voor sport en actie is gebleven en staan nog steeds bovenaan maar ik heb ook mijn weg wel gevonden in het fotograferen van huisdieren, dierentuindieren, portretfotografie en evenementen.

Ik fotografeer het liefst in een ongedwongen sfeer en in de buitenlucht. Sportwedstrijden en evenementen kies ik zelf uit om te fotograferen en de bezochte plekken stuur ik dan een bericht dat ik er geweest ben en dat de foto's via mijn site te bezichtigen zijn en eventueel te bestellen. Neem voor een fotoshoot op het strand, park of bos contact op via de contactpagina zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Geniet van mijn website en wie weet zien we elkaar ergens op een sportveld, strand, park, bos of evenement.

Joop

Portret-selfie-Zon-06-06-21_6845-kopiëre
Foto: Harry wollendorf
bottom of page